Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μηχανήματα Αιμοκάθαρσης

ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ FRESENIUS

Κλινική Πατσίδης - Μηχάνημα ΑιμοκάθαρσηςΗ γενιά μηχανημάτων αιμοκάθαρσης Fresenius 5008S προσφέρει μια άκρως ρεαλιστική προσέγγιση όσον αφορά την παροχή on-line αιμοδιαδιήθησης, συνδυάζοντας την αποτελεσματικότητα με την απλότητα.

Το 5008S σύστημα θεραπείας όχι μόνο παρέχει απεριόριστες ποσότητες αποστειρωμένου υγρού υποκατάστασης για μια εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία on-line αιμοδιαδιήθησης, αλλά έξυπνα εφαρμόζει το σύστημα on-line ώστε τα βήματα πριν και μετά την σύνδεση του ασθενούς να είναι εξαιρετικά απλά. Έτσι, οι διαδικασίες on-line priming, on-line bolus, on-line reinfusion του αίματος του ασθενούς, απλοποιούνται και δεν απαιτούν έτοιμους σάκκους διαλυμάτων.

Επιπλέον, 5008S σύστημα θεραπείας περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα προηγμένων θεραπευτικών επιλογών, όπως την παρακολούθηση του όγκου του αίματος, την εκτίμηση της επανακυκλοφορίας της φίστουλα και ακριβή εκτίμηση της επάρκειας αιμοκάθαρσης κάθε στιγμή (kt/v).

Συγκεκριμένα η γενιά μηχανημάτων αιμοκάθαρσης Fresenius 5008S της μονάδας μας παρέχει:

  • On-line αιμοδιαδιήθηση, τη θεραπεία εκλογής στις ημέρες μας
  • Συνεχή παρακολούθηση της δόσης αιμοκάθαρσης χάρη στο σύστημα OCM® (online clearance monitoring and plasma sodium measurement)
  • Aπόλυτη ασφάλεια του ασθενούς με «υπερκαθαρό» νερό χάρη στο σύστημα DIASAFE®plus filter)
  • Συνεδρία αιμοκάθαρσης με μονή βελόνα
  • Άψογα σχεδιασμένη οθόνη παρακολούθησης του ασθενούς (touch screen. Large (15'' TFT), individually adjustable and freely rotatable touchscreen monitor), η οποία σε συνδυασμό με το εξαιρετικό λογισμικό του μηχανήματος (patient card (offline) and/or network integration (online)) παρέχει την καλύτερη δυνατή εργονομία για το νοσηλευτή.
  • Προηγμένα συστήματα παρακολούθησης του ασθενούς

 

Τεχνολογία Νερού

Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση εκτίθενται σε μεγάλες ποσότητες νερού υπό τη μορφή διαλύματος αιμοκάθαρσης. Στην πραγματικότητα, ένα άτομο που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση μπορεί να έρθει σε επαφή με περισσότερο νερό από ό, τι το μέσο υγιές άτομο σε ολόκληρη τη ζωή του.

Μόλυνση του διαλύματος ενέχει σημαντικό κίνδυνο για τους ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση - τονίζοντας τη σημασία της διασφάλισης ότι μόνο η υψηλότερη ποιότητα του νερού χρησιμοποιείται.

Για να διασφαλισθεί η ασφάλεια του ασθενούς, ένα ολοκληρωμένο σύστημα αντίστροφης όσμωσης με συστήματα επεξεργασίας νερού έχουν σχεδιαστεί για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών μας. Βασικά χαρακτηριστικά όλων των προϊόντων τεχνολογίας επεξεργασίας του νερού μας περιλαμβάνουν τη φιλική προς το χρήστη λειτουργία, τη μικροβιολογική καθαρότητα, την τεχνική ασφάλεια και την οικονομική λειτουργία.

Παράλληλα είναι γνωστό ότι η κάθαρση σχετίζεται με τη φλεγμονή και η σχέση αυτή είναι θεμελιώδης για την έναρξη και την εξέλιξη της καρδιαγγειακής νόσου. Έτσι, η καθαρότητα και η ποιότητα του υγρού αιμοκάθαρσης είναι υψίστης σημασίας στην παροχή «καρδιοπροστατευτικής δόσης» αιμοκάθαρσης και συμβάλλει επίσης στη βελτίωση της αναιμίας των ασθενών.
Η ρουτίνα παραγωγής ultrapure (υπερ-καθαρού) υγρού αιμοκάθαρσης εξαρτάται και από την εφαρμογή των «υπερηθμών» εντός της πορείας του υγρού εντός του μηχανήματος αιμοκάθαρσης. Γεγονός που διασφαλίζεται και από το DIASAFE ® plus φίλτρο, το οποίο εντάσσεται στο σύστημα θεραπείας 5008/5008S και 4008S Next Generation, για να εξασφαλιστεί ένας εξαιρετικά υψηλός βαθμός ποιότητας της αιμοκάθαρσης.
Για να εξασφαλιστεί η ποιότητα του νερού οι κλινικές μας υιοθετούν τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα για το νερό σε αιμοκάθαρση, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φαρμακοποιίας, της Ένωσης για την Πρόοδο των Ιατρικών Οργάνων (AAMI), τις οδηγίες της Ευρωπαικής Εταιρείας Νεφρολόγων (ERA-EDTA) και του Διεθνούς Οργανισμού Τυποποίησης (ISO)