Η Γη που επέλεξαν οι Θεοί να ζήσουν

Η Θεσσαλία είναι η καρδιά της Ελλάδας διαθέτοντας πληθώρα τουριστικών προορισμών ικανών να καλύψουν τις απαιτήσεις και του πιο απαιτητικού τουρίστα-ταξιδιώτη

olympos07

 

Η Οροσειρά του Ολύμπου...

Ο Όλυμπος, γνωστός για την ιστορική, πολιτιστική και οικολογική αξία του, καθώς και τη σχέση του με τη μυθολογία, συγκεντρώνει όλα τα ελληνικά οικοσυστήματα σε υψομετρική διαβάθμιση. Είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας με υψόμετρο 2918 μέτρα, με εκτεταμένη αλπική ζώνη σε υψόμετρο πάνω από 2500μ και περισσότερες από 10 κορυφές που ξεπερνούν τα 2650μ

  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ..

 

 

ampelakia

 

Τα γραφικά Αμπελάκια...

Η Ιστορική Κοινότητα Αμπελακίων βρίσκεται στο Νομό Λάρισας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η κωμόπολη των Αμπελακίων, έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο, κυρίως για την ίδρυση το έτος 1778, του πρώτου συνεταιρισμού στον κόσμο, με την ονομασία "Κοινή Συντροφία και Αδελφότης των Αμπελακίων", που είχε ως αντικείμενο την παραγωγή, επεξεργασία, βαφή και εμπορία, κόκκινων, νημάτων.

  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ..

 

fragma megdovaΤο φράγμα του Μέγδοβα...

Είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος παραπόταμος του Αχελώου, παρά τα φράγματα, (Κρεμαστών και Ταυρωπού), που κατασκευάστηκαν αργότερα από τη ΔΕΗ και μειώνουν τη διαδρομή του. Είναι το μοναδικό ποτάμι που αποτολμά μια εγκάρσια τομή στην Πίνδο. Έχει νοτιοδυτική κατεύθυνση και σχηματίζει πολλές καμπυλότητες, στις οποίες οφείλεται και το αρχαίο του όνομα Κάμπυλος. Δέχεται τα νερά των χειμάρρων: Μπεσιώτη, Φουρνιώτικου, Μαγγανά, Γαβρενίτη, Αρωνιάδας και Φραγκίστας. Χαρακτηριστικό του ποταμιού είναι ότι στα δροσερά νερά του εκτρέφεται ντόπια πέστροφα η οποία φτάνει μέχρι τις πηγές του.

  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ..

 

limniplasthra

 

Η λίμνη Νικολάου Πλαστήρα...

Στα Άγραφα σε υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα, στην αγκαλιά ενός πυκνού δάσους 'φωλιάζει' η Λίμνη Πλαστήρα. Τα φιόρδ κάνουν παιχνίδι με τα δέντρα που καθρεφτίζονται στα νερά της λίμνης και τα χωριουδάκια γύρω γύρω, το καθένα διαφορετικό και μοναδικό, συμπληρώνουν το αλπικό τοπίο.

  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ..

 

 

stomio-paraliaΤα παράλια του νομού Λάρισας...

Η παραλία Στομίου είναι μια οργανωμένη παραλία όπου οι λουόμενοι μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους και να χαθούν στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Η παραλία Στομίου διαθέτει τρία beach bar και έχει κερδίσει τη «Γαλάζια Σημαία», πράγμα που σημαίνει ότι εγγυάται καθαρά νερά για κολύμβηση, ασφάλεια, ναυαγοσωστικά μέσα, πρώτες βοήθειες καθώς και πολλές άλλες υπηρεσίες και εγκαταστάσεις.

  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ...

 

H παραλία Στρίντζου, που βρίσκεται στο Δ.Δ Ομολίου, δεν είναι οργανωμένη με συνέπεια ο επισκέπτης να μπορεί να χαθεί στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, μακριά από θορύβους καθώς και να ψαρέψει στις όχθες του Πηνειού ποταμού. Η παραλία του Στρίντζου είναι προσβάσιμη από την παράκαμψη που ενώνει το Δ.Δ Ομολίου με το Δ.Δ Παλαιοπύργου.

  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ...

 

meteora-monastery-greeceΟι μοναστηριακοί βράχοι των Μετεώρων...

Στη θέα των ιερών βράχων ο επισκέπτης μένει έκθαμβος από την εντυπωσιακή μεγαλοπρέπεια αυτού του γιγαντιαίου πέτρινου συμπλέγματος. Τα πρώτα μοναστήρια κτίστηκαν με πολλή επιμέλεια και δεξιοτεχνία κατά τον 14ο αιώνα. Με το πέρασμα των χρόνων ορισμένα από αυτά ανακατασκευάστηκαν και άλλα υπέστησαν σημαντικές επισκευές προκειμένου να συμπληρωθούν, και να δοθεί έτσι το τελικό αρχιτεκτονικό τους σχήμα. Έκτοτε ορθώνουν το ανάστημά τους στις κορυφές των βράχων δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι αποτελούν το φυσικό τους τελείωμα. Η ανάβαση παλαιότερα γινόταν με σκαλωσιές στηριγμένες σε δοκάρια σφηνωμένα μέσα στους βράχους, με δίχτυ, και λίγο αργότερα με ανεμόσκαλες. Σήμερα οι προσκυνητές-επισκέπτες χρησιμοποιούν τις σκάλες που λαξεύτηκαν στα βράχια, εξασφαλίζοντας έτσι μία άνετη και ασφαλή ανάβαση στα μοναστήρια.

  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ...

Θεόφραστου 75, Λάρισα, Ελλάδα 2410 670740-3 2410 670742 info[at]epatsidis.gr

logo-footer-new-2019

Η Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης “ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΠΑΤΣΙΔΗΣ” λειτουργεί σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο περιφερειακό Τρικάλων στην Λάρισα, και αφουγκραζόμενος τις ανάγκες των νεφροπαθών επεκτάθηκε στο νομό Καρδίτσας καλύπτοντας μια ιδιαίτερα ευαίσθητη για τους νεφροπαθείς περιοχή.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινωνία

Γενική Κλινική Λάρισα

  • Θεόφραστου 75, Λάρισα, Ελλάδα
  • 2410 670740-3  2410 670742
  • email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Καρδίτσα

  • 6ο χλμ. Καρδίτσης - Αθηνών
  • 24410 62241-4  24410 62242
  • email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.