Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιστορικό Ίδρυσης

Ευτύχιος ΠατσίδηςΤο 1982 με πρωτοβουλία του Δρ. Ευτύχιου Πατσίδη-Νεφολόγου ιδρύεται  η πρώτη ιδιωτική Μονάδα Τεχνιτού Νεφρού στην κεντρική Ελλάδα στο χώρο της Ιδιωτικής Γενικής Κλινικής “ΣΑΠΚΑ” στη Λάρισα.

Αργότερα το 1997 αλλάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Γενικής Κλινικής “ΣΑΠΚΑ” και μετονομάζεται σε Γενική Κλινική “ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΠΑΤΣΙΔΗΣ Α.Ε.” .

Το 2003 μεταφέρονται τόσο η Γενική Κλινική όσο και η Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης στο συγκρότημα ιδιόκτητών και υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων Θεοφράστου 75 στην περιοχή Νεάπολη της Λάρισας.

Το 2008 αφουγκραζόμενος τις ανάγκες των νεφροπαθών επεκτάθηκε στο νομό Καρδίτσας  ιδρύοντας στο Δήμο Κάμπου στο 6 χλμ Καρδίτσας-Αθηνών τη Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης “ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΠΑΤΣΙΔΗΣ&ΣΙΑ Ο.Ε.”, καλύπτοντας μια ιδιαίτερα ευαίσθητη για τους νεφροπαθείς περιοχή.

Στις αρχές του 2013 σε συνέχεια του αναπτυξιακού σχεδιασμού ξεκίνησε στη Κλινική η λειτουργία Ογκολογικού Τμήματος - Μονάδα Χημειοθεραπείας με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες των πασχόντων τόσο στο Νομό Λάρισας όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Θεσσαλικού χώρου.